Kerkdiensten

Kerkdiensten

Zondagse kerkdiensten

Elke zondag zijn er drie kerkdiensten. In de ochtenddienst om 10 uur laten we ons inspireren door samenzang, gebed, preek en collectes. In de ochtenddienst (en de middagdienst) gaat ofwel de wijkpredikant voor, danwel de missionair predikant, danwel een gastpredikant. De kerk zit 's ochtends vol met jongeren, studenten, gezinnen en ouderen. Na afloop van de dienst er is gelegenheid tot koffiedrinken achterin de kerk en is er veel ruimte voor onderlinge ontmoeting.

De middagdienst om 17 uur heeft het sobere karakter van een leerdienst. Als laatste is er de avonddienst om 19.30 uur. Deze is kleinschalig en laagdrempelig - hier kun je je bij uitstek ook thuisvoelen zonder al te veel kennis te hebben van het christelijk geloof.

Bijzondere diensten

Op de volgende (christelijke) feestdagen zijn er ook samenkomsten:
 • nieuwjaarsochtend (11.00 uur)
 • in de week voor Pasen (de avonden van witte donderdag, goede vrijdag en stille zaterdag, 19.30 uur)
 • 1e en 2e paasdag (10.00 uur, 1e paasdag zingen vanaf 9.45 uur)
 • Hemelvaartsdag (10.00)
 • 1e en 2e pinksterdag (10.00 uur, 1e pinksterdag zingen vanaf 9.45 uur)
 • volkskerstzang (zondag 21 december 2014, 15.00 uur)
 • 1e en 2e kerstdag (10.00 uur , 1e kerstdag zingen vanaf 9.45 uur)
 • bid- en dankdag (19.30 uur)
 • oudjaarsavond (19.00 uur)
 • Collecte

  Sinds het begin van de christelijke gemeente wordt er tijdens de samenkomsten op zondag geld ingezameld. Hiermee laten we zien dat we geloven dat we onze bezittingen van God hebben gekregen, niet alleen om voor onszelf te houden maar ook om van te delen.

  Meestal is er een collecte voor de diaconie en één voor de bekostiging van alle activiteiten in de gemeente. De diaconie steunt mensen die niet of moeilijk rond kunnen komen, of instanties die, geïnspireerd door het Evangelie, hierbij helpen.

  Zendingscollecte
  Ieder kwartaal wordt een doel gekozen voor de zendingsbussen. De bestemming van deze collecten wordt voorgedragen door de ZWO-commissie. Er wordt een doel gezocht met een binding met de Jacobikerk.

  Collectebonnen
  Zoals u waarschijnlijk weet maken collectebonnen uw gaven tijdens collecten in de kerkdienst fiscaal aftrekbaar. Onderstaande waarden zijn verkrijgbaar:

  Waarde per bon / totale waarde per kaart:
 • € 0,50 / € 10,00
 • € 1,00 / € 20,00
 • € 1,50 / € 30,00
 • € 2,50 / € 50,00
 • € 5,00 / € 100,00
 • De kosten zijn per bestelling € 2,00. Bestellen en betalen via internet Sinds begin van dit jaar is er de mogelijkheid om de collectebonnen digitaal te bestellen en te betalen met de beveiligde betaalmethode Ideal. Het vereist eenmalig een registratie bij de Protestantse Gemeente Utrecht (PGU) van uw gegevens. Het verwerken van de bestelling kost minder tijd en dus geld bij de PGU. Vandaar dat wij de gebruikers van de collectebonnen vragen om gebruik te maken van deze mogelijkheid. U vindt de mogelijkheid op de website van de PGU. Kan er nog besteld worden door te storten op de ING rekening? De mogelijkheid om te storten op IBAN: NL 72 INGB 0000616517 en in de omschrijving de gewenste kaarten te vermelden blijft gehandhaafd. Zoals hierboven vermeld is het voor ons efficiënter en voor u goedkoper om te bestellen via de website van de PGU en te betalen met Ideal via het internet.

  Kinderopvang

  Kinderen horen helemaal bij de gemeente, daarom kun je ze gerust meenemen naar de kerkdienst. Er worden voor de kinderen tijdens de dienst verschillende activiteiten georganiseerd.

  Oppas Tijdens de morgendiensten is er oppas voor de kleinsten. De oppas vindt plaats in de zalen links bij binnenkomst in de kerk. Er zijn twee verschillende groepen: een baby- en dreumesgroep en een peutergroep.

  Met de baby’s en dreumesen spelen we. En als ze willen slapen, eten of een fles nodig hebben, dan kan dat. Met de peutergroep behandelen we verschillende Bijbelverhalen met de methode Kerk op schoot. En verder knutselen en spelen we met de peuters.

  De oppassers zijn op tijd aanwezig om alles klaar te zetten en jou en je kindje(s) op te vangen. Als je vragen hebt, kan je bij de oppassers terecht. Breng je je kinderen regelmatig naar de crèche, dan verwachten we dat je (indien mogelijk) ook meedraait in het oppasrooster.

  Kindernevendienst
  Tijdens de zondagmorgendienst is er voor de kinderen van groep 1 tot en met groep 8 van de basisschool kindernevendienst. Naast de kinderen uit de gemeente zijn ook vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes en gastkinderen van harte welkom. De kinderen verlaten de eredienst na een kindermoment met de dominee voor in de kerk.

  Tijdens de kindernevendienst zingen en bidden we met elkaar, luisteren we naar een Bijbelverhaal en is er tijd voor een creatieve verwerking. Tijdens de collecte komen de kinderen weer terug in de dienst en nemen zij weer plaats bij hun ouders in de kerk. Ook tijdens de schoolvakanties is er kindernevendienst (tijdens de zomervakantie worden groepen soms samengevoegd, de aangepaste indeling wordt dan afgekondigd tijdens het kindermoment). De kindernevendienst wordt gegeven in 4 groepen: groep 1 en 2, groep 3 en 4, groep 5 en 6, groep 7 en 8. Elke groep gaat naar zijn eigen ruimte voor of achterin de kerk.

  Voor de oudste groep (groep 5 tot en met 8 van de basisschool) is er niet elke zondag kindernevendienst. De kinderen van groep 5 en 6 blijven één keer per maand in de dienst, de kinderen uit groep 7 en 8 twee keer per maand. Eén keer per maand, als alle kinderen van groep 5 tot en met 8 in de dienst zijn, wordt er in de dienst extra aandacht besteed aan de kinderen. Dit kan op verschillende manieren: meehelpen met de schriftlezing of de collecte, speciale aandacht voor hen in de preek of door middel van een kerkboekje met vragen en opdrachten.

  Contactpersonen Oppas: ntb(ntb) en Annelien Ouwerkerk (ntb)
  Kindernevendienst groep 1-4: Marijke Floris-Hoekert (ntb)
  Kindernevendienst groep 5-8: Inge van Hierden (ntb)