Kerkdiensten

Kerkdiensten

Zondagse kerkdiensten

Elke zondag zijn er drie kerkdiensten. In de ochtenddienst om 10 uur laten we ons inspireren door samenzang, gebed, preek en collectes. In de ochtenddienst (en de middagdienst) gaat ofwel de wijkpredikant voor, danwel de missionair predikant, danwel een gastpredikant. De kerk zit 's ochtends vol met jongeren, studenten, gezinnen en ouderen. Na afloop van de dienst er is gelegenheid tot koffiedrinken achterin de kerk en is er veel ruimte voor onderlinge ontmoeting.

De middagdienst om 17 uur heeft het sobere karakter van een leerdienst. Als laatste is er de avonddienst om 19.30 uur. Deze is kleinschalig en laagdrempelig - hier kun je je bij uitstek ook thuisvoelen zonder al te veel kennis te hebben van het christelijk geloof.

Bijzondere diensten

Op de volgende (christelijke) feestdagen zijn er ook samenkomsten:
 • nieuwjaarsochtend (11.00 uur)
 • in de week voor Pasen (de avonden van witte donderdag, goede vrijdag en stille zaterdag, 19.30 uur)
 • 1e en 2e paasdag (10.00 uur, 1e paasdag zingen vanaf 9.45 uur)
 • Hemelvaartsdag (10.00)
 • 1e en 2e pinksterdag (10.00 uur, 1e pinksterdag zingen vanaf 9.45 uur)
 • volkskerstzang (zondag 21 december 2014, 15.00 uur)
 • 1e en 2e kerstdag (10.00 uur , 1e kerstdag zingen vanaf 9.45 uur)
 • bid- en dankdag (19.30 uur)
 • oudjaarsavond (19.00 uur)
 • Collecte

  Sinds het begin van de christelijke gemeente wordt er tijdens de samenkomsten op zondag geld ingezameld. Hiermee laten we zien dat we geloven dat we onze bezittingen van God hebben gekregen, niet alleen om voor onszelf te houden maar ook om van te delen.

  Meestal is er een collecte voor de diaconie en één voor de bekostiging van alle activiteiten in de gemeente. De diaconie steunt mensen die niet of moeilijk rond kunnen komen, of instanties die, geïnspireerd door het Evangelie, hierbij helpen.

  Zendingscollecte
  Ieder kwartaal wordt een doel gekozen voor de zendingsbussen. De bestemming van deze collecten wordt voorgedragen door de ZWO-commissie. Er wordt een doel gezocht met een binding met de Jacobikerk.

  Collectebonnen
  Zoals u waarschijnlijk weet maken collectebonnen uw gaven tijdens collecten in de kerkdienst fiscaal aftrekbaar. Onderstaande waarden zijn verkrijgbaar:

  Waarde per bon / totale waarde per kaart:
 • € 0,50 / € 10,00
 • € 1,00 / € 20,00
 • € 1,50 / € 30,00
 • € 2,50 / € 50,00
 • € 5,00 / € 100,00
 • De kosten zijn per bestelling € 2,00. Bestellen en betalen via internet Sinds begin van dit jaar is er de mogelijkheid om de collectebonnen digitaal te bestellen en te betalen met de beveiligde betaalmethode Ideal. Het vereist eenmalig een registratie bij de Protestantse Gemeente Utrecht (PGU) van uw gegevens. Het verwerken van de bestelling kost minder tijd en dus geld bij de PGU. Vandaar dat wij de gebruikers van de collectebonnen vragen om gebruik te maken van deze mogelijkheid. U vindt de mogelijkheid op de website van de PGU. Kan er nog besteld worden door te storten op de ING rekening? De mogelijkheid om te storten op IBAN: NL 72 INGB 0000616517 en in de omschrijving de gewenste kaarten te vermelden blijft gehandhaafd. Zoals hierboven vermeld is het voor ons efficiënter en voor u goedkoper om te bestellen via de website van de PGU en te betalen met Ideal via het internet.

  Kindernevendienst

  Tijdens de dienst op zondagochtend is er voor de kinderen van groep 1 tot en met 8 van de basisschool kindernevendienst. Kinderen uit de gemeente,  maar ook gastkinderen zijn van harte welkom. De kinderen verlaten de eredienst na het kindermoment met de dominee voor in de kerk. In de kindernevendienst zingen en bidden we met elkaar, luisteren we naar een bijbelverhaal uit de methode Bijbelbasics van het NBG en is er tijd voor een creatieve verwerking. Na de afkondiging van de collectedoelen komen de kinderen weer terug in de dienst en nemen zij weer plaats bij hun ouders. De kindernevendienst wordt gegeven in vier groepen die corresponderen met de groep van het kind op de basisschool: groep 1 en 2, groep 3 en 4, groep 5 en 6, groep 7 en 8. Elke groep gaat naar zijn eigen ruimte voor of achterin de kerk.

  De oudste kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool blijven elke eerste zondag van de maand in de dienst.

  Contactpersoon kindernevendienst: Cora Zeeman

  Oppas

  Tijdens de ochtenddiensten is er oppas voor de kleinsten. De oppas vindt plaats in het gedeelte van de Pelgrimszaal dat aan de keuken grenst. Er is één groep voor kinderen van 0-4 jaar. De baby’s, dreumesen en peuters kunnen fijn spelen tijdens de kerkdienst. Als ze willen slapen, eten of een fles nodig hebben kan dat.

  De oppassers zijn op tijd aanwezig om alles klaar te zetten en om jou en je kind(eren) te ontvangen. Als je vragen hebt, kun jij bij hen terecht. Breng je je kinderen regelmatig naar de crèche dan verwachten we dat je, indien mogelijk, ook meedraait in het oppasrooster.

  Contactpersonen oppas: Alies Huisbrink en Renske de Kovel