Kill the vibe
25 mei 2024
Vrede zoeken en recht doen in Europa
31 mei 2024
Kill the vibe
25 mei 2024
Vrede zoeken en recht doen in Europa
31 mei 2024
Laat alles zien

Psalmen voor Nu Festival

Zing mee met bekende liederen van Psalmen voor Nu tijdens het eerste Psalmenfestival

Op zondagmiddag 16 juni vindt in de Utrechtse Jacobikerk de eerste editie van het Psalmenfestival plaats. Tijdens dit muzikale evenement slaan de kerkbands van onder andere de Jeruzalemkerk uit Amsterdam en de Jacobikerk in Utrecht de handen ineen om liederen van Psalmen voor nu te begeleiden. En dat is niet het enige. Naast het samen zingen van liederen zijn er verschillende workshops te volgen. Zo legt Liesbeth Goedbloed de techniek achter het berijmen van psalmen uit, kun je je met Henk Kraaijeveld verdiepen in hoe je een psalm precies interpreteert en overbrengt. Hanna Rijken zal een theologisch inkijkje in de Psalmen geven, en ook Sergej Visser, één van de kerngroepleden van Psalmen voor Nu, zal een workshop verzorgen. Aansluitend is er een borrel en is het ook mogelijk om 17.00 de middagdienst in de Jacobikerk mee te maken. Deze zal ook in het teken staan van een psalm.

Samen psalmen zingen verbindt. Het Psalmenfestival is een initiatief van Eva van der Graaf en Richard Schuddebeurs, die ook als componist betrokken is bij Psalmen voor Nu. Ze leerden elkaar kennen in de Jeruzalemkerk, en Eva is inmiddels al een aantal jaar lid van de Jacobikerk. In 2023 organiseerde Richard een Psalmen voor Nu-muziekmiddag in Amsterdam waarbij hij Eva vroeg om mee te spelen op viool. “Dat was ontzettend mooi om te doen”, zegt Eva. “Samen de psalmen zingen, zeker in de uitvoering van Psalmen voor Nu, verbindt mensen van jong tot oud en uit allerlei kerken. Al pratend met één van de predikanten uit de Jacobikerk ontstond het idee om een verdiepend festival rond de psalmen te organiseren, met muziek, workshops en meditatie. En ditmaal opent de Jacobikerk dus de deuren! Hartelijk welkom! Hieronder reserveer je jouw ticket voor deze middag. Een kaartje voor dit evenement kost 7,50.

Het Psalmenfestival is een initiatief van de Jacobikerk in Utrecht en Stichting Psalmen voor Nu. Psalmen voor Nu wil zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de pracht en kracht van de psalmen. Daarvoor zijn van de complete teksten van alle psalmen nieuwe liederen gemaakt. De liederen zijn te beluisteren via alle online muziekplatforms zoals Spotify.

Geverifieerd door ExactMetrics