Gedachten bij deze week (24-4)
24 april 2020
Gedachten bij deze week (02-05)
2 mei 2020
Laat alles zien

Jacobikerk tijdens corona

Onderstaand tref je een overzicht hoe de Jacobikerk het kerk-zijn invult in corona-tijd.

Kerkdiensten

• Elke zondag om 10:00 uur houden we een ochtenddienst, geleid door onze wijkpredikanten. Vanaf 5 juli mogen de kerkdiensten weer bijgewoond worden. Hiervoor moet je je aanmelden (zie ook hieronder). De dienst is ook live te volgen via Kerkomroep.nl (alleen geluid) en via YouTube (beeld en geluid). Later terugluisteren kan ook. De liturgie vind je hier.

Aanmelden kerkdiensten

• Zolang we nog te maken hebben met de coronabeperkingen, is het nodig om je hier aan te melden voor het bijwonen van een kerkdienst. Aanmelden voor de online avonddienst (19.30) kan via de website ViaJacobi. Je krijgt dan rond 19.15 uur een zoomlink in je mailbox. Het verzoek is om voor de maand juli voor maximaal twee diensten in te schrijven. Kindernevendienst vindt voorlopig nog plaats in de buitenlucht, wel is er een crèche. Wil je gebruikmaken van de crèche, dan dien je dit aan te geven bij het registratieformulier. In de kerk wordt rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM en de PKN. Zo houden we desinfecteren we de handen, houden we de 1.5 meter afstand in acht, zingen we niet in de kerk en wordt na de dienst geen koffie gedronken.  Na elke dienst wordt de kerk gedesinfecteerd door het welkomstteam. Meer weten over de manier waarop wij onze kerkdiensten houden, lees dan het gebruikersplan dat hiervoor is opgesteld.

Kerkdiensten in de zomermaanden: live en online

• Vanaf zondag 12 juli gaan we weer terug naar de gebruikelijke drie diensten per zondag. Om 10.00, 17.00 en 19.30  uur dus. De dienst van 10.00 uur blijft live uitgezonden worden via YouTube en kan dus meegekeken worden. De dienst van 17.00 wordt live uitgezonden via kerkomroep.nl en kan meegeluisterd worden. Dit heeft te maken met de beperkte beschikbaarheid van technici en benodigde apparatuur. Binnen afzienbare tijd hopen we alle diensten via YouTube te kunnen uitzenden. De dienst van 19.30 blijft deze zomermaanden alleen online via het platform Zoom.

Pastoraat en diaconaat

• Heb je een pastorale vraag? De komende tijd kunnen er zomaar bijzondere pastorale noden ontstaan. Zowel predikanten als ouderlingen kunnen hierin bijstand verlenen. Schroom niet hier gebruik van te maken.
  • In gesprek of samen bidden? Heb je behoefte om je verhaal bij iemand te doen? Wil je graag samen met iemand bidden? Voor jezelf of voor iemand anders? 06 – 17 20 20 is het telefoonnummer van onze gebeds- en gesprekslijn. Deze wordt beheerd door gemeenteleden van de Jacobikerk en is dagelijks bereikbaar van 13:30-14:30 uur en 20:00-22:00 uur.
  • Heb je een diaconale hulpvraag? Het zijn bijzondere tijden. Mogelijk ben of ken je iemand die hulp kan gebruiken. Als Jacobikerk staan we graag voor je klaar. Mail naar .
  • Kun jij hulp bieden? Laat het ons dan weten via zodat wij je kunnen benaderen als er een vraag is. Ook zijn we aangesloten bij nietalleen.nl: een initiatief van de EO waarbij kerken kunnen helpen bij hulpvragen die daar binnenkomen.
  • Emmaüs-wandeling. Af en toe naar buiten om “een frisse neus” te halen? Zo’n wandeling leent zich heel goed voor meditatie, voor verbinding met de Levende God. Maak er een Emmaus-wandeling van! Bekijk deze video voor een korte uitleg wat zo’n wandeling precies is, of download hier de info.

Luisteren naar muziek

• Christelijke radiostations. Op internet zijn diverse christelijke radiostations te beluisteren, die 24 uur per dag uitzenden. Via kerkomroep.nl/#/radios vind je al 10 verschillende radiostations.
  • Heb je zelf een tip?Laat het weten via  of .