Gedachten bij deze week (24-4)
24 april 2020
Gedachten bij deze week (02-05)
2 mei 2020
Laat alles zien

Jacobikerk tijdens corona

Onderstaand tref je een overzicht hoe de Jacobikerk het kerk-zijn invult in corona-tijd.

Kerkdiensten: live en online

• Inmiddels zijn we in de Jacobikerk teruggegaan naar de gebruikelijke drie diensten per zondag. Om 10.00, 17.00 en 19.30 uur dus. De ochtend- en middagdiensten mogen weer bijgewoond worden. Hiervoor moet je je aanmelden (zie ook hieronder). De liturgieën vind je hier. De dienst van 10.00 uur blijft live uitgezonden worden via YouTube en kan dus meegekeken worden. De dienst van 17.00 uur wordt live uitgezonden via kerkomroep.nl en kan meegeluisterd worden. Dit heeft te maken met de beperkte beschikbaarheid van technici en benodigde apparatuur. Later terugluisteren kan ook. De dienst van 19.30 uur blijft deze zomermaanden alleen online via het platform Zoom.

Kerkdiensten

• Elke zondag om 10:00 uur houden we een ochtenddienst, geleid door onze wijkpredikanten.De dienst is ook live te volgen via Kerkomroep.nl (alleen geluid) en via YouTube (beeld en geluid).

Aanmelden kerkdiensten

• Op dit moment kunnen we 30 kerkgangers verwelkomen in onze zondagse diensten. Voor ochtenddiensten geldt: hartelijk welkom om 1 keer per twee weken te komen. Voor middagdiensten geldt: iedereen van harte welkom. Wel is inschrijven nog steeds nodig. Opgave voor meerdere zondagen vooruit is geen probleem! In de kerk wordt rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM en de PKN. Zo houden we desinfecteren we de handen, houden we de 1.5 meter afstand in acht, zingen we niet in de kerk.  Na elke dienst wordt de kerk gedesinfecteerd door het welkomstteam.
  • Aanmelden voor de online avonddienst (19.30) kan via de website ViaJacobi. Je krijgt dan rond 19.15 uur een zoomlink in je mailbox.
  • Meer weten over de manier waarop wij onze kerkdiensten houden, lees dan het gebruikersplan dat hiervoor is opgesteld.

Pastoraat en diaconaat

• Heb je een pastorale vraag? De komende tijd kunnen er zomaar bijzondere pastorale noden ontstaan. Zowel predikanten als ouderlingen kunnen hierin bijstand verlenen. Schroom niet hier gebruik van te maken.
  • In gesprek of samen bidden?Op werkdagen (ma t/m vr) is er om 12.45 een middaggebed in de Jacobikerk. Een kwartier met Schriftlezing, gebed en stilte, midden op de dag in het Zuiderkoor. Nog nooit langs geweest? Kom gauw eens kijken. Zeker als u de zondagse diensten nog vermijdt een prachtige gelegenheid om even naar de kerk te komen!
  • Heb je een diaconale hulpvraag? Het zijn bijzondere tijden. Mogelijk ben of ken je iemand die hulp kan gebruiken. Als Jacobikerk staan we graag voor je klaar. Mail naar .
  • Kun jij hulp bieden? Laat het ons dan weten via zodat wij je kunnen benaderen als er een vraag is. Ook zijn we aangesloten bij nietalleen.nl: een initiatief van de EO waarbij kerken kunnen helpen bij hulpvragen die daar binnenkomen.
  • Emmaüs-wandeling. Af en toe naar buiten om “een frisse neus” te halen? Zo’n wandeling leent zich heel goed voor meditatie, voor verbinding met de Levende God. Maak er een Emmaus-wandeling van! Bekijk deze video voor een korte uitleg wat zo’n wandeling precies is, of download hier de info.
  • OpenJacobi. De Jacobikerk is geopend van maandag t/m zaterdag tussen 12.30 en 16.00 uur, mits er geen grote verhuuractiviteiten of (t)rouwdiensten zijn.

Luisteren naar muziek

• Christelijke radiostations. Op internet zijn diverse christelijke radiostations te beluisteren, die 24 uur per dag uitzenden. Via kerkomroep.nl/#/radios vind je al 10 verschillende radiostations.
  • Heb je zelf een tip?Laat het weten via  of .