Gedachten bij deze week (24-4)
24 april 2020
Gedachten bij deze week (02-05)
2 mei 2020
Laat alles zien

Jacobikerk tijdens corona

Onderstaand tref je een overzicht hoe de Jacobikerk het kerk-zijn invult in corona-tijd.

Kerkdiensten

• Elke zondag om 10:00 uur houden we een besloten ochtenddienst, geleid door onze wijkpredikanten. De dienst is live te volgen via Kerkomroep.nl (alleen geluid) en via YouTube (beeld en geluid). Later terugluisteren kan ook. De liturgie vind je hier.

Pastoraat en diaconaat

• Heb je een pastorale vraag? De komende tijd kunnen er zomaar bijzondere pastorale noden ontstaan. Zowel predikanten als ouderlingen kunnen hierin bijstand verlenen. Schroom niet hier gebruik van te maken.
  • In gesprek of samen bidden? Heb je behoefte om je verhaal bij iemand te doen? Wil je graag samen met iemand bidden? Voor jezelf of voor iemand anders? 06 – 17 20 20 is het telefoonnummer van onze gebeds- en gesprekslijn. Deze wordt beheerd door gemeenteleden van de Jacobikerk en is dagelijks bereikbaar van 13:30-14:30 uur en 20:00-22:00 uur.
  • Heb je een diaconale hulpvraag? Het zijn bijzondere tijden. Mogelijk ben of ken je iemand die hulp kan gebruiken. Als Jacobikerk staan we graag voor je klaar. Mail naar .
  • Kun jij hulp bieden? Laat het ons dan weten via zodat wij je kunnen benaderen als er een vraag is. Ook zijn we aangesloten bij nietalleen.nl: een initiatief van de EO waarbij kerken kunnen helpen bij hulpvragen die daar binnenkomen.
  • Emmaüs-wandeling. Af en toe naar buiten om “een frisse neus” te halen? Zo’n wandeling leent zich heel goed voor meditatie, voor verbinding met de Levende God. Maak er een Emmaus-wandeling van! Bekijk deze video voor een korte uitleg wat zo’n wandeling precies is, of download hier de info.

Luisteren naar muziek

• Orgelbespeling. Op vrijdag van de even weken speelt Gerrit Christiaan tussen 12.15 tot 12.45 uur verzoeknummers. Geef je muzikale verzoek uiterlijk ‘s woensdags door via .
  • Christelijke radiostations. Op internet zijn diverse christelijke radiostations te beluisteren, die 24 uur per dag uitzenden. Via kerkomroep.nl/#/radios vind je al 10 verschillende radiostations.
  • Heb je zelf een tip?Laat het weten via  of .