Landelijke Orgel- en Samenzangdag op 13 oktober

Leeskring op donderdag 11 oktober
30 september 2018
Micha cursus van start op 3 oktober
30 september 2018
Laat alles zien

Landelijke Orgel- en Samenzangdag op 13 oktober

Op D.V. zaterdag 13 oktober vindt voor de zeventiende keer de jaarlijkse Landelijke Orgel- en Samenzangdag van de Vereniging van Organisten van de Gereformeerde Gemeenten (VOGG) plaats. Dit jaar vindt de dag plaats in de Jacobikerk rond het Garrels/Meere-orgel met als thema “Psalmen door de eeuwen heen”.

Zoals altijd zullen twee organisten. Dat zijn deze keer Gerrit Christiaan de Gier, onze vaste organist en Gerard de Wit uit Zwijndrecht, onder meer artistiek leider van Dutch Baroque. Daarnaast wordt medewerking verleend door blokfluitiste Johanneke de Wit en RD-muziekredacteur Jaco van der Knijff.

Het programma bestaat uit een aantrekkelijke mix van samenzang, improvisatie en literatuurspel. Ook wordt de nieuwe VOGG-bundel gepresenteerd, dit keer met twee nog niet eerder gepubliceerde psalmbewerkingen van Nico van de Hooven (1933-1991). Verder is er muziek voor orgel en blokfluit en vierhandig orgelspel.en wordt er met de aanwezigen een meerstemmige zetting in van Claude le Jeune (ca. 1530 – 1600) ingestudeerd.

Deze dag is niet alleen voor organisten maar voor iedereen die van (klassieke) muziek en zingen houdt!  Voor kinderen is er in de pauze gelegenheid om onder begeleiding op het beroemde Garrels/Meere-orgel te spelen.

Iedereen is hartelijk welkom! Het ochtendprogramma begint om 10:30 uur, het middagprogramma om 14:00 uur. De toegang is gratis!