“Er zij licht”
2 maart 2024
Hoopvol ouder worden
14 maart 2024
“Er zij licht”
2 maart 2024
Hoopvol ouder worden
14 maart 2024
Laat alles zien

Vrede met je werk?

Gedachten bij de week door ds. Willem Jan de Hek

“Ik breng meer tijd met mijn collega’s door dan met mijn eigen familieleden of vrienden,” zei iemand laatst tegen mij. En het was niet per se een klacht, want de persoon in kwestie had het naar eigen zeggen prima met haar collega’s getroffen. Maar als je er even over nadenkt klopt het natuurlijk wel. Voor velen van ons bestaat een groot deel van de week uit werken. En dan is het inderdaad maar te hopen dat je het een beetje getroffen hebt met je collega’s – en zij met jou, natuurlijk!

Nu weet ik ook wel dat het niet altijd pais en vree is op de werkvloer. Sowieso is het heus niet altijd vanzelfsprekend dat het allemaal goed gaat met werk en leven. Sommigen van ons zouden heel graag aan de slag gaan, maar lukt het niet om passend werk te vinden. Anderen zouden heel graag een of twee dagen minder gaan werken, maar dat is gewoonweg niet haalbaar. Sommigen van ons werken elke dag uren over, moeten ook in het weekend nog aan de slag, en lijken bijna aan de grens van hun kunnen aanbeland. Voor anderen is die grens al een gepasseerd station. Ze zitten noodgedwongen thuis. Op zoek naar nieuwe energie en een nieuwe start. We leven in een tijd die heel veel van ons vraagt. Of vragen we soms ook gewoon een beetje te veel van onszelf?

Hoe zit dat met jou? Ben jij gelukkig met je werk? Heb jij vrede met je roeping? Werkgeluk is voor veel mensen ontzettend belangrijk. En terecht. Als het lange tijd afwezig is, wordt het leven leeg en flets. Binnenkort gaat er bij ViaJacobi een serie workshops van start, waarin je aan de slag kunt met het thema Werk & Roeping. Wat is zinvol (vrijwilligers)werk? Hoe hou ik mijn werk vol als er gedoe ontstaat? En hoe blijf ik in balans? We bekijken deze vragen vanuit het perspectief van de christelijke traditie en aan de hand van een aantal concrete ervaringsverhalen.

De workshops vinden plaats op drie woensdagavonden: 3 april, 17 april en 29 mei. Denk er eens over na of dit misschien iets voor je is. Van harte welkom, om te luisteren en te leren – maar misschien ook juist wel om je eigen ervaringen op dit terrein met anderen te delen! Meer informatie en aanmelden: www.viajacobi.nl.

 

Geverifieerd door ExactMetrics