GELUK

Wat is geluk? Wanneer ben je nu echt domweg gelukkig? ViaJacobi biedt in de maanden februari, maart en april diverse activiteiten aan, waarin we samen met bijzondere gasten en met elkaar op zoek gaan naar de waarde van geluk. Ga bijvoorbeeld in debat met Dirk de Wachter en Ruben van Zwieten, duik in de oude wijsheden van Prediker, lees het nieuwste boek van De Wachter, of kom even tot rust tijdens een vesper op zondagavond... en verrijk zo jouw beeld van het gelukkige bestaan. Hieronder tref je een overzicht van onze activiteiten de komende maanden. Welkom!

ViaJacobi

Via Debat

Geluk Via Debat

Op 6 februari heeft het Jacobidebat tussen de Vlaamse psychiater Dirk de Wachter en dominee op de Zuidas Ruben van Zwieten plaatsgevonden. Zij gingen op zoek naar de zin en zinloosheid van het streven naar geluk.

Luister hier het debat terug!

Via Eten

Zat. 30 mrt

Wijn en Spijs

Geniet van een heerlijk diner, uitmuntende wijn en goed gezelschap onder de prachtige gewelven van de Jacobikerk. Toegang 30 euro.

Via Traditie

Don. 21 feb
Don. 14 mrt
Don. 28 mrt

Geluk voor pessimisten?

Volg de wijsgeer Salomo op zijn zoektocht naar het ware geluk. Bestudeer in drie sessies het bijbelboek Prediker onder leiding van een theoloog, en bekijk geluk eens door een antieke bril. Toegang vrij.

Via Lezen

Don. 7 mrt
Don. 21 mrt
Don. 4 apr

De Wereld van De Wachter

Laat je uitdagen door de ideeën van Dirk de Wachter. In drie sessies, lezen we zijn recente boek De Wereld van De Wachter, waarin hij op zoek gaat naar de waarde van geluk. Toegang vrij.

Via Festival

Zat. 6 apr.

Ervaar, aai, zing, luister, doe, eet, drink, kijk, loop en bewonder!

Met o.a. Pelgrim en Reisgenoot, de Droominee, Kila van der Starre, I Love Me, Henk Vogel, Maarten Vogelaar, Kees van de Berg en anderen.

Ervaar geluk (of doe een poging) via poezie, muziek, knuffelen van lammetjes, tips van een geluksprofessor, goede koffie, lokaal bier en nieuwe ontmoetingen. Laat je inspireren door de lezingen, muziek en workshops!

Via Vesper

Zondagen in februari
en maart

Rust, Ruimte, Richting

Woorden, muziek en stilte worden afgewisseld tijdens de vespers op zondag in één van de kapellen in de Jacobikerk. Deze twee maanden staan de vespers in het teken van het thema geluk.

Waar vind ik jullie?

De activiteiten van ViaJacobi vinden doorgaans plaats in de Jacobikerk. De Jacobikerk bevindt zich in het noordelijke deel van de Utrechtse binnenstad.
De kerk is bijzonder goed bereikbaar, zowel met openbaar als eigen vervoer. Utrecht Centraal Station bevindt zich op 5 á 10 minuten lopen van de kerk.

Adres: St. Jacobsstraat 171 - 3511 BP Utrecht
Telefoon:030-2317862