IDENTITEIT

ViaJacobi gaat verder! Na een mooi themakwartaal over 'Geluk' staat er nu een uitdagende reeks aan events voor je klaar rondom het thema 'Identiteit '.

ViaJacobi is een platform voor gesprekken die ergens over gaan. Via boeken, via debatten, via verdieping en via vespers delen we met elkaar inspiratie voor onderweg. Van oktober tot januari lezen, bespreken, leren en ervaren we tijdens het tweede traject van ViaJacobi in allerlei activiteiten wat het thema 'Identiteit' inhoudt. Wie zijn wij? Wie is de mens? Wat vormt en bepaalt onze identiteit? Meld je via deze website aan voor de events! Geluk was het thema van het eerste ViaJacobi-traject waarin gezocht werd naar de waarde van geluk. Identiteit is een opmaat naar het thema van het derde traject: 'Vrijheid'. In het voorjaar van 2020 staat een mooie reeks aan nieuwe events over dit thema voor je klaar.

ViaJacobi

Via Debat

Woe. 2 oktober
19.30 uur (inloop)

ViaDebat “Wie zijn wij?”

Volgens verschillende politici ligt de Nederlandse identiteit onder vuur. Wie zijn wij eigenlijk? En wie mag daar iets van vinden? Deze avond gingen voormalig senator Paul Schnabel en historicus Bart Jan Spruyt daarover in debat. Luister hier terug:

Via Filosofie

Maan. 28 okt
Maan. 11 nov
Maan. 25 nov

Identiteit onder filosofen

In drie avonden maak je kennis met drie denkers: Augustinus, Pascal en Nietzsche. Wat zeggen zij over identiteit? We laten hen aan het woord en gaan in gesprek. Aansluitend is er een borrel. Toegang vrij.

Via Bijbel

Don. 10 okt.
Don. 31 okt.
Don. 21 nov.
Aanvang: 20.00 uur.

ViaBijbel “Identiteit in oerverhalen”

In het bijbelboek Genesis vind je oerverhalen over ons begin. Wat kunnen we ervan leren? Samen met een theoloog, een dichter en een musicus gaan we drie verhalen lezen én interpreteren. Toegang vrij.

Via Lezen

Don. 17 okt.
Don. 7 nov.
Don. 28 nov.

“De mens volgens Harari”

Wie is de mens? En hoe zijn wij mensen geworden wie we nu zijn? De historicus Yuval Noah Harari heeft daar stevige ideeën bij. In drie sessies, gaan we in gesprek over zijn boek “Sapiens”. Toegang vrij.

Via Retraite

Vr. 3 jan tot en met Zon. 5 jan. 2020 Aanvang: 18.00 uur.

“Rust, ritme, focus”

Kom even los van alle drukte, op een unieke plek in de stad, en ervaar de waarde van twee etmalen rust, ritme en focus. Houd de website www.viajacobi.nl in de gaten voor de invulling van het programma en het reserveren van een plekje.

Via Vesper

Zondagen in oktober
november en december

Ik Ben

Woorden, muziek en stilte worden afgewisseld tijdens de vespers op zondag in het Zuiderkoor van de Jacobikerk. Deze drie maanden staan de vespers in het teken van het thema identiteit en de ‘Ik ben’-uitspraken van Jezus.

Waar vind ik jullie?

De activiteiten van ViaJacobi vinden doorgaans plaats in de Jacobikerk. De Jacobikerk bevindt zich in het noordelijke deel van de Utrechtse binnenstad.
De kerk is bijzonder goed bereikbaar, zowel met openbaar als eigen vervoer. Utrecht Centraal Station bevindt zich op 5 á 10 minuten lopen van de kerk.

Adres: St. Jacobsstraat 171 - 3511 BP Utrecht
Telefoon:030-2317862