Pasen in de Jacobikerk


ViaVeertig - Een tijd om in te keren

De Veertigdagentijd is een tijd van inkeer, van verstilling en bezinning, van soberheid en concentratie. Een tijd om daar de tijd voor te nemen, een tijd om plaats te maken, om het een aan de kant te schuiven en zo ruimte te creëren voor het ander.

In de Jacobikerk is er voor het derde jaar de mogelijkheid om dat vierentwintig uur in de kerk te doen. ViaVeertig biedt je een etmaal lang de Andreaskapel en alles wat daaromheen gebeurt. Een plek om de tijd te nemen en je in te kerken, tot jezelf en tot God.

Doe je mee? Meer informatie en aanmelden vind je hier, of (voor vragen) .

ViaVesper iedere donderdagavond

Schuif aan bij een simpele maaltijd, en doe daarna mee met de Vesper. Samen luiden we de avond in en verstillen we midden in de drukte van de week.

In de aanloop richting Pasen, tijdens de 40-dagentijd, organiseert ViaJacobi elke donderdag een Vesper; een moment van bezinnen en ontmoeten. Schuif aan bij een eenvoudige maaltijd en doe daarna mee met de Vesper. Samen luiden we de avond in en nemen we de tijd om te verstillen, na een dag vol indrukken.

Voor wie zijn de Vespers bedoeld? Voor iedereen! Of je nu bekend bent met het christelijk geloof, of dat je hier weinig of niets mee hebt, je bent van harte welkom!

Je eet gratis mee, maar meld je daarvoor wel even aan zodat we de aantallen goed kunnen inschatten!

De gewonde God: samen lezen in de veertigdagentijd.

De veertigdagentijd is bij uitstek een periode van geloofsverdieping. Wie in deze weken graag een boek wil lezen en daar een paar keer over door wil praten, is welkom op 16 en 30 maart, aansluitend aan ViaVesper. Op 2 maart hadden we met 12 mensen al een boeiend gesprek, dat zeker naar meer smaakte. Het boek dat we lezen is 'De gewonde God: het geheim van Jezus' lijden' van Sam Wells (te koop voor 14,99).. Van harte uitgenodigd om mee te doen! Alex Ingrams en ds. Wim Vermeulen.

Paasjubel bij zonsopgang - zondag 9 april

6.15 uur, Domplein Utrecht

Bij het aanbreken van de dag, het tijdstip waarop de vrouwen volgens het Evangelie ontdekten dat het graf van Jezus leeg was, wordt op het Domplein de opstanding van Jezus gevierd. Het is een feestelijke, oecumenische bijeenkomst met trompetgeschal, samen zingen en bidden en het paasevangelie wordt verteld. Bij zonsopkomst (6.57 uur) wordt het programma afgesloten met het overweldigende gelui van de Domklokken. Muzikale begeleiding is van Marietrees Broeren en de voorgangers zijn; predikanten Mariska van Beusichem, Wim Vermeulen en pastoor Hans Boogers. Aansluitend ben je van harte welkom bij het gezamenlijk ontbijt in de Domkerk. We hopen je op 9 april te ontmoeten samen met vele anderen!

PLAATS: Domplein, Utrecht
DATUM EN TIJD: zondag 9 april, 6.15 uur
ORGANISATIE: Protestantse Gemeente Utrecht en Sint-Martinusparochie Utrecht

Paasviering met de ouderen

Op dit moment zijn we de 40 dagentijd ingegaan. Iedereen vult deze periode in zoals die bij hem / haar past, om zo met elkaar uit te komen bij het Paasfeest. Ook als Jacobikerk wordt hier op diverse manieren aandacht aan besteed. Zo willen wij met de bezoekers van de Pastorale Koffieochtend , de leden van de 65+ kring aangevuld met andere ouderen uit de gemeente op dinsdag 4 april a.s de Paasviering houden. We beginnen om half 1 met een lunch in de Pelgrimszaal met aansluitend de viering waarin we met elkaar zingen en door één van onze predikanten een meditatie wordt gehouden.

Paasontbijt

Op Eerste Paasdag bent u/jij van harte welkom voor een Paasontbijt in de kerk! Om 8.15 uur willen we aan tafel gaan. Geef u/je op door te mailen aan (vermeld dan ook eventuele dieetwensen). We vragen een bijdrage van €2,50. Als u/jij dit digitaal wil betalen, stuur dan ook een 06-nummer mee. We zoeken ook nog mensen die een handje willen helpen bij de voorbereidingen, laat het weten als u/jij wilt meehelpen!