Projectleider diaconaal-missionaire activiteiten (25 uur per week)

In verband met uitbreiding van activiteiten zoeken de Jacobikerk en ViaJacobi per 1 september 2023 een

Projectleider diaconaal-missionaire activiteiten

(25 uur per week)

Heb jij goede ideeën over de manier waarop de kerk vandaag de dag diaconaal en missionair aanwezig kan zijn in de stad? En wil je die ideeën graag op een uitdagende plek in de praktijk brengen? Lees dan verder! De wijkgemeente Jacobikerk (PKN) is gehuisvest in een monumentaal pand in de binnenstad van Utrecht waar kerkelijke, culturele en maatschappelijke activiteiten plaatsvinden. Het is onze wens om op allerlei manieren zowel diaconaal als missionair in de stad aanwezig te zijn, en zien daar steeds weer nieuwe mogelijkheden voor. Daarom zijn we op zoek naar een initiatiefrijke projectleider die de huidige activiteiten coördineert en daarnaast als kwartiermaker op zoek gaat naar nieuwe ideeën en kansen om het gebouw te benutten. Je werkt daarbij samen met gemeenteleden, buurtbewoners en samenwerkingspartners.

Wat ga je doen?
Je wordt projectleider van twee projecten: diaconale presentieplek Jacobi (0,5 fte) en ViaJacobi (0,2 fte). Vanuit ViaJacobi worden al activiteiten georganiseerd waar je op meedraait en helpt nieuwe activiteiten te organiseren, samen met een betaalde collega en een team van vrijwilligers. Het project Jacobikerk als diaconale presentieplek is nieuw en gaat onder jouw leiding starten. Je hebt een pionierende en initiërende rol om te kijken hoe we het gebouw nog beter als diaconale presentieplek kunnen inzetten: een plek waar ruimte is voor verschillende mensen met vragen en hulpbehoeften, een plek waar mensen met verschillende achtergronden het leven delen en zich thuis voelen en hulp kunnen krijgen als dat nodig is. Je bouwt aan een netwerk van mensen binnen de wijkgemeente en daarbuiten, zodat onze diaconale presentie ook voor de lange termijn vorm krijgt. Kernwoorden in de functie zijn: verkennen, verbinden, initiëren, organiseren, motiveren en bestendigen.

Wat bieden wij?
We bieden je een aanstelling van 0,7 fte (op basis van een 36-urige werkweek: 25 uur per week. Je hebt flexibele werktijden. Op deze functie zijn de arbeidsvoorwaarden van de cao van de PKN kerkelijk werker van toepassing (schaal 8). Je bent onderdeel van een team van betaalde krachten en vaste vrijwilligers van de Jacobikerk, waar ook je werkplek is. Daarnaast is er een stedelijk team van diaconaal werkers waar je ervaringen mee kunt delen.

Meer informatie

Interesse?
Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Neem dan gerust contact op met Roberto Postma, voorzitter van de diaconie via . Ben je geïnteresseerd in de functie? Stuur dan je motivatiebrief uiterlijk 30 juni 2023 naar hetzelfde mailadres. Gesprekken vinden plaats in de week van 10 juli en de week van 17 juli 2023.