Ik ben.. – Via Vesper – iedere zondagavond

Via Bijbel op 10/10, 31/10 en 21/11
25 oktober 2019
Via Filosofie – Identiteit onder filosofen, 28/10, 11/11, 25/11
25 oktober 2019
Laat alles zien

Ik ben.. – Via Vesper – iedere zondagavond

Ik ben… Als ons gevraagd wordt om onszelf voor te stellen, antwoorden we vaak met onze naam, met wat we doen aan werk of studie, waar we wonen, wat onze hobby’s zijn en of we een relatie hebben. Maar wie ben ik als ik géén baan heb of géén relatie? Hoe ben ik eigenlijk geworden wie ik ben? Wat als mijn wieg ergens anders had gestaan? Ligt mijn identiteit vast, of kan ik ook veranderen? Hoe haal ik zo veel mogelijk uit ‘mijzelf’ in dit leven? Wie ik ben, kan ook een vraag zijn.

Ik ben… Ook Jezus stelt zichzelf voor. Alleen volgt er bij Hem een andere omschrijving dan wij gewend zijn te geven. Ik ben… het brood dat leven geeft. Ik ben… het licht van de wereld. In de kleinschalige en verstilde Via Vespers, die aansluiten bij het Via Jacobi-thema Identiteit, staan we stil bij deze uitspraken van Jezus. Hoe kunnen deze woorden onze identiteit vormen, voeden en richting geven?

Van harte welkom, elke zondagavond om 19.30u! Met voor en na afloop koffie, thee en gelegenheid voor ontmoeting.

Meer informatie over ViaJacobi of een andere activiteit bezoeken, kijk dan op www.viajacobi.nl.