Groot Huisbezoek 2018
2 februari 2018
Leesavond ‘Dit broze bestaan’ op donderdag 1 maart
24 februari 2018
Laat alles zien

Happietaria van start

Happietaria zal van 7 februari t/m 14 maart haar deuren weer openen! Dit jaar vestigt het pop-up restaurant zich in het Johannescentrum, te Moezeldreef 400. Happietaria is een goededoelen restaurant dat gerund wordt door studenten en vrijwilligers. Dit jaar zet Happietaria Utrecht zich in voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen, een project van stichting Tear. In Colombia traint Tear via haar lokale partner kerken in het uitreiken naar slachtoffers van fysiek en seksueel geweld. Tijdens de jarenlange burgeroorlog zetten gewapende groeperingen seksueel geweld systematisch in als oorlogsstrategie. Zij ontwrichtten hiermee hele dorpen en lieten een spoor van verwoesting achter: verwoesting van zelfvertrouwen, familierelaties, lichamelijk en psychisch welzijn en economische zelfredzaamheid. Slachtoffers leren door het project de stilte en taboes te doorbreken en een veilige haven te creëren voor degenen die dit doorgemaakt hebben.