Jacobidebat: ‘Waar moet het heen met het Antropoceen?’ op 9 januari

Volkskerstzang 2017 op zondag 24 december
11 december 2017
Dankbaar
1 januari 2018
Laat alles zien

Jacobidebat: ‘Waar moet het heen met het Antropoceen?’ op 9 januari

De mens als geologische kracht.
Van Pleistoceen, Holoceen naar Antropoceen: het tijdperk van de mens.

De opwarming van de aarde stelt ons voor grote vragen. Hoe heeft het zover kunnen komen, en wat kunnen we eraan doen? Duurzaamheid is het nieuwe devies. Er worden internationale klimaatverdragen gesloten en op lokaal en nationaal niveau worden pogingen ondernomen om Co2-uitstoot verkleinen. Maar niets is onomstreden. Is geo-engineering wel de oplossing? Zijn we in staat onze verlangens te beteugelen en verantwoordelijkheid te nemen? Of is de mens een catastrofale geologische kracht? Welkom in het Antropoceen!

Prof. Willem Schinkel en prof. René ten Bos gaan in debat over de politiek van het antropoceen.

Prof. René ten Bos is Denker des Vaderlands en hoogleraar Filosofie aan de Radboud Universiteit. Hij schreef Dwalen in het Antropoceen en won in 2016 de Socratesbeker met Bureaucratie is een inktvis.

Prof. Willem Schinkel is hoogleraar Sociale Theorie aan de Erasmus Universiteit en lid van de Jonge Academie. Hij schreef over mensenrechten en drones, over de toekomst van democratie en is op dit moment bezig met een onderzoekproject over de politiek van klimaatverandering.

meer lezen of zien?
https://www.trouw.nl/home/recensie-filosofisch-boek-dwalen-in-het-antropoceen~a1f4b464/
https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2016-2017/tijdperk-van-de-mens.html
http://urgentcity.eu/work/willem-schinkel/

De avond begint om 20.00; vanaf 19:30 is er koffie/thee. Na afloop is er een borrel. Like onze pagina zodat je direct op de hoogte bent van elk debat. De toegang is gratis, een bijdrage voor de onkosten wordt gewaardeerd. Richtbedrag 7 euro p.p. Ben je niet in de gelegenheid om iets te geven, laat je niet weerhouden en wees onze gast!
Je kunt doneren via http://site.skgcollect.nl/49/jacobikerk of door je gift over te maken aan IBAN: NL 29 RABO 0130697818 t.n.v. PGU wijk Jacobikerk te Utrecht o.v.v. Jacobidebat.